Kuzine Soba

Kuzine fırını olan kömür sobalarıdır.Üzerinde ve içinde yemek pişirilebilen, fırınlı sobalardır. Son zamanlarda kalorifer sistemli kuzineler ilgi görmektedir

Yerli Soba - 09

Yerli Kuzine Soba – 09

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre Kuzine Soba kelimesinin iki anlamı vardır;

1. isim Hem ısıtmaya hem de üzerinde veya içinde yemek pişirmeye yarayan büyük mutfak sobası

2. denizcilik Gemilerde yemek pişirilen yer

Kuzine Sobalar Neden Tercih Ediliyor?

Kuzine ve sobalar, merkezi ısıtma, yani kaloriferli sistemlerinin yanı sıra, birim, hacim (oda-salon) gibi alanların ısıtılmasından dolayı yakıt giderlerinin düşük olması nedeni ile yoğun olarak tercih edilmektedir. Ülke nüfusumuzun yüzde 80’i soba ile ısınmaktadır. Bilinçli soba seçimi ve kullanımı, ekonomik olmasının yanı sıra, sağlıklıdır da. Kalorifer sistemleri, bulunduğunuz alanı ısıtırken, aynı zamanda nem oranını da düşürdüğü için, kaloriferli bir mekanda uyuduğunuzda boğazınızın kuruduğunu fark edebilirsiniz. Hangi tip soba kullanılırsa kullanılsın, sobanız ekonomik, çevreyi koruyucu ve güvenli olmadır.

Siz Değerli Müşterilerimize En İyi Hizmeti Sunabilmek İçin Çalışmaktayız.

 

Şömine Soba Çeşitlerimiz

Şömine Soba

Şömine Soba ; bir ısınma aracı, sıcak bir mobilya, bir prestij objesi, evin merkezidir. Şömine sobalar; yanma odasını da içeren, bir gövde ve dış kabuktan oluşur. Dış kabuk ve gövde arasında, yükselen hava ısınarak yukarıdaki deliklerden dışarı çıkar. Dış kabuk ısısı (60 C +) oda ısısını geçmez.

Klasik bir şömine soba, aşağıdaki bölümleri içerir :
Altta odun koyma gözü – Ortada yanma odası – Üstte sıcak kabin.

Duman; şömine içinde dolaştırılarak, bacanın dumanı çekmesi geciktirilir ve tam bir yanma sağlanır. Dolayısı ile ısı ortam içinde kalır ve ısı kaybı önlenir. Bu sayede; zehirli gazlarında tamamına yakın bir kısmı yakılarak, çevreye zarar vermesi önlenir. Yanma odası, ateş tuğlası ile örtülü olup, camlarıda yüksek ısıya dayanıklıdır. Dış yüzey, ısıya dayanıklı özel bir boya ile boyanmıştır.

Şömine sobalarının iki tipi vardır;

1. Bu tiplerin kapıları, kendiliğinden kapanır ve kapalı olarak yakılması öngörülmüştür. Bu tipler müşterek bacaya bağlanabilir.

2. Bu tiplerin kapıları, açık yada kapalı olarak kullanılabilir. Fakat, müstakil bacaya bağlanmalıdır. Aynı bacaya, başka soba vb. bağlanamaz.

Her iki tip şömine soba, bacaya en kısa yoldan bağlanmalıdır. Boru baca çıkışına hiçbir şekilde alçalarak bağlanmamalıdır.

Bir cevap yazın